Monest.NET | Stand van de EU-markt - 05 Juli 2015

Stand van de EU-markt - 05 Juli 2015

(door Monest.net)

Even een korte update inzake de langetermijntrend van de Europese indices BEL20, CAC40 en Eurostoxx50 na de voorbije turbulente week. De Belgische sterindex verloor 3,5% op weekbasis, voor de CAC40 en Eurostoxx liep dat verlies bijna op tot 5%.

belbr_chart

cacpa_chart

msepa_chart

Toch blijft na de voorbije week de technische outlook nog steeds positief en daar komt pas verandering als de slotprijs daalt tot onder de horinzontale groen/rode lijn. De Chartmill Trend Indicator indiceert een neutrale marktomgeving voor de MSE.PA, voor de CAC.PA en BEL.BR blijft deze indicator groen na de voorbije handelsweek.

Veel hangt dus af van de komende week. Op het moment van dit schrijven lijkt het erop dat de meerderheid in Griekenland ‘neen’ heeft gestemd tegen het huidig Europees besparingsplan. Maar wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat er achter de schermen héél druk wordt gewerkt aan een politieke oplossing; lees ‘een oplossing waarbij zo min mogelijk partijen gezichtsverlies lijden’. Zelfs indien een consensus wordt bereikt waarbij 95% van wat er nu op tafel ligt volledig gelijk blijft zal de Griekse regering de resterende 5% aan minimale wijzigingen aanwenden als bewijs dat ze hun slag hebben thuis gehaald.

Bottom line : tot zolang er voor deze Griekse saga geen definitieve oplossing uit de politieke mouw wordt geschud, moeten we rekening houden met nerveuze marktomstandigheden (hoge dagranges, flinke intradaymoves in beide richtingen). Een echte daytradersmarkt dus. Voor swingtraders zijn dit eerder gevaarlijke marktomstandigheden, net door het gebrek aan richting. Opletten dus!

Het Monest Team

Nog niet geregistreerd? Doe dit gratis en geheel vrijblijvend en krijg toegang tot tal van andere artikelen en discuteer mee op ons forum!

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van nieuwe interessante beursartikelen!

Laatste aanpassing: 05/07/2015