Monest.NET | Stand van de EU-markt 26 juli 2015

Stand van de EU-markt 26 juli 2015

GERMANY/

Weinig opzienbarende bewegingen de afgelopen handelsweek, het lijkt erop dat de markt wat consollideert na twee sterke en volatiele herstelweken.

De BEL20 (BEL.BR) bevindt zich - ondanks de beperkte weekdaling van 1,6% - nog steeds in de onmiddellijke buurt van de meest recente high. Het is ontegensprekelijk de sterktehouder binnen de index-ETF’s die we in het Europese overzicht bespreken. Zoals te zien op onderstaande grafiek viel ook het volume als een kaartenhuisje in elkaar. Er wordt nu overduidelijk de kat uit de boom gekeken, niet in het minst omdat de komende week heel wat halfjaarresultaten worden bekend gemaakt.

belbr_chart2

De CAC40 (CAC.PA) verloor het minst op weekbasis, met een daling van 1,2%. De koers fluctueerde tussen een nauwe bandbreedte en de kans op een nieuwe aanval richting bestaande high blijft wat ons betreft nog steeds valabel. In tegenstelling tot de BEL20 en de Eurostoxx50 was er hier wel sprake van aanzienlijk verkoopvolume.

cacpa_chart2

Zelfde verhaal trouwens voor de Eurostoxx50 (MSE.PA), niettegenstaande deze index op weekbasis het grootste verlies van de drie optekende, exact 2%. Een iets sterkere daling dus maar nog steeds binnen de range van de vorige weekcandle. Ook hier valt het op dat het volume - net als bij de BEL20 - héél wat lager ligt dan vorige week.

msepa_chart2

Consollidatie troef en geheel niet abnormaal na een nonstop-stijging van twee weken. Bekijken we de Chartmill Trend Indicator onderaan de grafiek dan blijft het trendbeeld voor de BEL20 en CAC40 onveranderd bullish. De Eurostoxx50 heeft dan weer z’n vierde neutrale handelsweek afgerond. Op basis van bovenstaande grafieken blijven we bullish gestemd voor Europa.

Het Monest Team

Nog niet geregistreerd? Doe dit gratis en geheel vrijblijvend en krijg toegang tot tal van andere artikelen en discuteer mee op ons forum!

Like en volg onze Facebookpagina en/of Twitter en blijf op de hoogte van nieuwe interessante beursartikelen!

Laatste aanpassing: 26/07/2015