Monest.NET | Stand van de US-markt 26 juli 2015

Stand van de US-markt 26 juli 2015

bull_bear-3

Komen aan bod in deze US-marktupdate : Dow Jones (DIA), technologiebeurs Nasdaq (QQQ), de big caps in de S&P500 (SPY) en tot slot de small caps met de Russel 2000 (IWM).

Starten doen we met de Dow Jones Index ETF (DIA) aan de hand van de candlestickgrafiek op basis van weekcandles (elke candle in de onderstaande grafiek vertegenwoordigt één volledige handelsweek).

dia_chart

Het valt niet te ontkennen, de Dow heeft na de twee voorgaande stijgingsweken een ferme beretik gekregen! Een lange rode candle dewelke een weekverlies vertegenwoordigt van ongeveer 2,8%. De Chartmill Trend Indicator oogt de vierde week op rij neutraal en de meest recente swinglow (derde laatste witte candle) blijft vooralsnog geldig.

technologiebeurs Nasdaq (QQQ)

qqq_chart

Ook de Nasdaq liet een weekverlies van meer dan 2% optekenen, toch is het beeld heel verschillende met de Dow. De rode laatste weekcandle bevindt zich na de afgelopen week terug op z’n uitbraakniveau van een tweetal weken terug en de trend, gemeten aan de hand van de Chartmill Trend Indicator, oogt voor de tweede week op rij bullish.

S&P500 (SPY)

spy_chart

Net zoals bij de Dow een neutraal beeld bij de S&P500. De afstand tot de recentste swinglow is welliswaar nog groter dan bij de Dow Jones, er is wel de vorming van een bearish engulfing patroon wat tot enige voorzichtigheid noopt voor de kortetermijnspelers. Dit kan namelijk tot verhoogd verkoopmomentum leiden aanstaande maandag.

Russel 2000 (IWM)

iwm_chart

De Russel 2000 index-etf zit duidelijk in de slechtste papieren, er werd een weekverlies opgetekend van 3,3%. Het slot ligt nog net boven de low van de meest recente swinglow (derde laatste candle ). De Chartmill Trend Indicator voelt de bui al hangen en schakelt na amper 1 week van groen opnieuw over naar neutraal. Alle hens aan dek dus!

Vinger aan de pols

Amerika deed het duidelijk slechter dan Europa de afgelopen week. Vooral de Russel 2000 maakte een slechte beurt. Het is nog te vroeg om negatief te zijn maar we houden wel scherp de Dow en Russel 2000 in de gaten. Als daar een slot kan gevormd worden onder de meest recente swinglow komt het huidige langetermijnbeeld in gevaar. Waren we vorige week nog matig positief voor de Dow dan wordt dat ‘neutraal’ als we de laatste weekcandle in rekening nemen. Bekijken we de vier grafieken samen dan komen we trouwens tot eenzelfde neutraal marktbeeld. Zowel short- als longposities kunnen in overweging worden genomen maar wees beducht voor scherpe countermoves en aarzel niet om verliespositie kort te liquideren!

Het Monest Team

Nog niet geregistreerd? Doe dit gratis en geheel vrijblijvend en krijg toegang tot tal van andere artikelen en discuteer mee op ons forum!

Like en volg onze Facebookpagina en/of Twitter en blijf op de hoogte van nieuwe interessante beursartikelen!

Laatste aanpassing: 26/07/2015