Monest.NET | Stand van de Europese markt 31 augustus

Stand van de Europese markt 31 augustus

Onze vorige update dateert van een week geleden maar ondertussen zijn we wel getuige geweest van hallucinante bewegingen. De verdere downmove die we voor ogen hadden kwam er zoals verwacht en de oplopende groene trendlijn (die we ook vorige week inkleurden) vervulde zijn rol als steunniveau met verve… Op de daggrafiek was er sprake van een echte V-shape reversal waardoor tegen afgelopen vrijdag de koersen op weekbasis zelfs met lichte winst afsloten.

Toch is de technische downbreak op de weekgrafieken nog steeds een feit, wat ook de voornaamste reden is dat we voor de signalenservice ons voorlopig enkel concentreren op shortsetups.

De komende week wordt extreem belangrijk. Als er opnieuw een overtuigende witte candle op weekbasis kan gevormd worden met slot boven de huidige afgesloten weekcandle dan liggen de kaarten volledig anders op tafel. Dat zou er candlesticksgewijs namelijk een reversalpatroon zijn gevormd. Zover zijn we echter nog niet en voorlopen op de feiten heeft geen enkele zin of werkt zelfs contraproductief… Daarom handhaven we op basis van hoe de zaken er nu voor staan een bearish outlook.

belbr_chart-3

cacpa_chart-2

msepa_chart

Witte candles met lange ondertails en een slot zo goed als op de ‘high of week’. Niet te verwonderen dat velen nu reeds uitgaan van een swingbodem in de stijgende trend. Er wordt blijkbaar over het hoofd gezien dat de levels die eerder neerwaarts werden doorbroken nog steeds als weerstand gelden. De V-shape reversal na de ferme daling was hevig en onze twee premature shortposities werden hierdoor vroegtijdig uitgestopt waardoor we slechts een klein deel van de shortwinst konden verzilveren.

Naast die V-shape reversal bestaat er echter ook zoiets als een ‘dead-cat-bounce‘, een scenario dat inderdaad uitgaat van een bevestigde trendwijziging en die poneert dat de upswing in de nieuwe bearish trend slechts tijdelijk is.

Welk scenario u verdedigt maakt eigenlijk niets uit. Het koersverloop voorspellen is nu éénmaal onmogelijk. Wij stellen enkel vast dat er mooie shortkansen liggen in zowel Europese als Amerikaanse aandelen. ‘Mooi’ in de zin van de mogelijkheid tot een korte stoploss en een eerste logische target die qua risk/reward mooie perspectieven biedt!

(Deze update volgt op de marktupdate van 22 augustus 2015)

Het Monest Team

Nog niet geregistreerd? Doe dit gratis en geheel vrijblijvend en krijg toegang tot tal van andere artikelen en discuteer mee op ons forum!

Like en volg onze Facebookpagina en/of Twitter en blijf op de hoogte van nieuwe interessante beursartikelen!

Laatste aanpassing: 31/08/2015