Monest.NET | Buy Stop Order

Buy Stop Order

1. Wat is een Buy Stop Order?

Een Buy Stop Order is een order dat ervoor zorgt dat er pas gekocht wordt wanneer de prijs van een aandeel een bepaalde waarde overstijgt.  Een Buy Stop Order van 50 aandelen aan  20 EUR instellen, betekent dat 50 aandelen zullen worden gekocht aan de marktprijs zodra het aandeel hoger noteert dan 20 EUR.

Je kan dit order ook combineren met een bijkomende limiet. We spreken dan van een Buy Stop Limit order.  Zo kan je op je brokerplatform ingeven dat je 50 aandelen wil kopen vanaf 20 EUR, maar met een maximaal plafond (limiet) van 20.5 EUR.

Natuurlijk heb je nooit 100% garantie dat je order zal uitgevoerd worden.  Alles hangt af of er voldoende liquiditeit in de markt is.  Als de prijs van het aandeel met een gap (een sprong) opent (bv 25 EUR) dan zal je met een Buy Stop Limit order natuurlijk geen aandelen hebben.  Je limiet is immers ingesteld op 20.5 en je zal dus niet gevuld geraken tot de prijs opnieuw zakt tot minimum 20.5 EUR.

2. Waarom gebruik je een buy stop order?

Een Buy Stop Order wordt door beleggers gebruikt bij bv een uitbraakstrategie boven een bepaalde weerstand.  Eens het aandeel een bepaalde weerstand doorbreekt dan zal de uitbraak-belegger het aandeel kopen.  Indien dit niet gebeurt is er onvoldoende interesse langs de koopkant en wil de belegger niet in het aandeel zitten.

Het idee achter deze techniek is dus dat je enkel het aandeel koopt als het sterkte toont.

3. Aansluitende Links en Filmpjes

Trading Orders - Deel I
Trading Orders - Deel II
Trading Orders - Deel III
Handelen op basis van stoporders van anderen
Het gebruik van een Buy Stop Limit Order (Video | Members Only)
Het combineren van Meerdere Orders in Lynx (Video | Members Only)
Het ingeven van een Short order in Lynx (Video | Members Only)

Laatste aanpassing: 13/08/2013