Monest.NET | Is Swing Trading iets voor U?

Is Swing Trading iets voor U?

Bent u een eerder kortetermijnbelegger? Dan zijn swingtrades misschien iets voor u! Voor de signaalleden hebben we een apart swingtradingtopic waar we sinds eind januari 2012 op regelmatige basis potentiële swingkandidaten selecteren en opvolgen.

Bij wijze van introductie bekijken we twee van dergelijke setups die reeds aan bod kwamen in het topic.

Swing Trading 1 : REGN

Deze setup werd weerhouden op datum van 21 februari, entry op 23 februari 2012. Entry op 100.15 (groene pijl), aanvankelijke stoploss op 91.48 (rode pijl), target op 116.88 (blauwe pijl). De blauwe cirkel is het niveau waarop de positie uiteindelijk werd verkocht. In dit geval werd de target dus bereikt.

regn_daily

Swing Trading 2 : AMRN

Natuurlijk zijn het niet alleen winnaars, verliezers blijven nu éénmaal een niet te vermijden onderdeel. Maar ook bij een swingstrategie komt het er op aan om verliezers vlug en adequaat te kortwieken en te vermijden dat een klein verlies een groot drama wordt…

De AMRN swingtrade was daar een mooi voorbeeld van. Setup werd op het signaalforum geplaatst op 18 april, positie ingenomen op 19 april aan 10.08 met een stoploss op 09.29 en een koersdoel op 11.97. Eenmaal de koers de goede richting uitging plaatsten we onze stoploss op datum van 20 april op 09.74, een dagje later werden we uitgestopt met een klein verlies.

Nu de chart verder is geëvolueerd zou je kunnen stellen dat we de stop toen te vroeg hebben opgetrokken. Hadden we dat niet gedaan dat was de target bereikt en hadden we deze positie kunnen afsluiten met een mooie winst. Het probleem is echter dat je goeie of slechte beslissingen niet mag of kan afmeten aan het resultaat. Op het moment zelf was de beslissing om de stoploss te verhogen en het risico te herleiden tot ongeveer 1/2 een goeie oplossing. Dat achteraf het koersdoel alsnog werd gehaald doet er helemaal niet toe.

Swing Trading AMRN

Swing Trading 3 : KMI

Nog een recente verliespositie en eentje waar het zelfs zeer vlug ging. KMI werd geselecteerd op 18 april, ingestapt op 19 april aan 37.38 met een stoploss op 36.09. Het koersdoel werd geplaatst ter hoogte van de top begin april. Amper één dagje na de entry werden we uitgestopt. Geen twijfels, geen emoties, enkel de stop die zijn werk doet. Good descision, bad outcome!

kmi_daily

Swing Trading 4 : WFM

We sluiten af in schoonheid. Setup werd gepost op 30 januari 2012, entry was op 31 januari (74.02) met een aanvankelijke stoploss op 71.89 en een target op 78.29. Vervolgens werd op 1 en 3 februari de stoploss telkens verhoogd om uiteindelijk op 8 februari het vooropgestelde koersdoel te halen.

Ondanks het feit dat er met dergelijke swingstrategie een stuk korter op de bal wordt gespeeld blijven risicobeheersing en position sizing ook hier de meest belangrijke parameters. In tegenstelling tot wat veelal wordt gedacht hoeft korte(re)termijn niet gepaard te gaan met meer risico. Bij deze setups hanteren we bijvoorbeeld een maximaal risicopercentage van 1% en we verlagen dat zelfs indien de totale investering daarmee zou uitkomen op meer dan 25% van het beschikbare beleggingskapitaal.

WFM Swing Trading

Meer weten?

Een eerste inleidingsfilmpje over de swingtradestrategie kan u hier vinden.

Laatste aanpassing: 07/05/2012