Monest.NET | Swingtraden - Tussentijdse Resultaten van onze Test

Swingtraden - Tussentijdse Resultaten van onze Test

Dit weekend werden de eerste swingtradingresultaten bekend gemaakt op het signaalforumtopic voor alle tot op heden gesloten posities. Deze tussentijdse evaluatie loopt over een periode van ongeveer drie maanden, beginnend 31 januari tot en met acht mei 2012, zijnde de datum van de meest recent afgesloten positie.

Een paar cijfers

Sindsdien passeerden in totaal 23 setups de revue waarvan 14 verlieslatend, 7 winstgevend en twee breakeven werden afgesloten.

Net zoals bij de reguliere Monest Signalendienst zit het verschil ook hier in de grootte van winnaars en verliezers. Voor de swingtrades ligt het gemiddeld verlies op 0,51%. De gemiddelde winst daarentegen bedraagt 1,86% (brutoresultaat, zonder kosten).

We komen daarmee aan een brutoresultaat van 5,84% over een periode van exact drie maanden. Een mooi resultaat dat geannualiseerd uitzicht geeft op een jaarrendement van meer dan 20%. Deze veronderstelling is uiteraard een brug (of zelfs twee) te ver maar het geeft wel aan dat deze eerste resultaten best goed zijn, vooral omdat ook bij deze strategie de focus grotendeels op risicobeheersing ligt. Het is immers niet alleen belangrijk om te weten welk rendement kan behaald worden, de echte vraag is welk risico aan dergelijk rendement gebonden is!

Commissie en kosten

We kunnen er niet omheen, commissie en kosten (in dit geval de beurstaks ten belope van 0,22 en vanaf mei zelfs 0,25%) nemen een grote hap weg uit het rendement.

Maar ook daar hebben we resultaten van, het gaat om 2,26% kosten waardoor er van de initiële 5,84 nog +/- 3,50% over blijft. Zoals gezegd is dat een serieuse aderlating maar dan nog blijven de resultaten overeind als ze kunnen gereproduceerd worden op de lange termijn, of hebt u weet van een andere belegging dewelke u met weinig risico 3,50% netto biedt op amper drie maanden?

Forward testing

De resultaten doen ons besluiten om het initiatief verder te zetten en ook de komende periode de strategie verder uit te testen. We zetten daarbij nog eens extra in de verf dat het om een live test gaan en de bovenstaande resultaten niet werden gerealiseerd aan de hand van een backtest! Alle setups worden op voorhand kenbaar gemaakt aan de signaalleden in het daartoe voorzien swingtradingtopic.

Op het moment van dit schrijven hebben we 4 openstaande swingtradeposities in de virtuele port.

Signaalleden hebben via deze link rechtstreeks toegang tot het swingtradingtopic waarin vragen en opmerkingen geplaatst kunnen worden. Op pagina 8 van het desbetreffende topic staat een beschrijving van de eerste resultaten met in bijlage de excellsheet van alle de recente resultaten.

Kristoff

Monest.net

  • Swingtrading iets voor U? Lees er hier alles over!
  • Nog geen Monest signaallid? Join us!
  • Tools of the trade : Chartmill.com, onze eigenste Stockscreener!

Laatste aanpassing: 15/05/2012