Monest.NET | Drie ETF’s die helpen in het bepalen van de markt-trend

Drie ETF’s die helpen in het bepalen van de markt-trend

In een gezonde stierenmarkt zien we graag dat enkele aandelen en materialen het beter doen dan anderen.

Kleine bedrijven (Small caps)

Enkele van die aandelen zijn beter bekend als small cap- aandelen.  Deze type aandelen vertegenwoordigen - zoals de naam het al doet raden - vooral de kleinere bedrijven in onze economie.  In een gezonde bull markt wil je vooral deze kleinere aandelen de beurs zien leiden.  Het zijn nl prima indicatoren voor het vertrouwen van beleggers.  Als beleggers klaar zijn om geld te pompen in deze kleinere bedrijven, dan wil dat zeggen dat hun vertrouwen in groei en vooruitgang goed zit.

Om de small cap bedrijven op te volgen kan je gebruik maken van de IWM- ETF, of beter de iShares Russel 2000 Index.  Deze ETF kan je opvragen door naar onze Chartmill website te gaan via deze link: IWM ETF.

iwm-small-caps

Koper (Copper)

Een andere bekende leading indicator voor economische activiteit en vooruitgang is koper.  Koper wordt immers gebruikt in heel wat bedrijfstakken in de industrie.  Vaak zie je koper uitbreken voor de aandelenmarkten.

Om koper op te volgen kan je een onderliggende ETF gebruiken.  Deze ETF kan je opvragen door naar onze Chartmill website te gaan via deze link: JJC ETF.

jjc-copper

Transport

Een laatste indicator is de Dow Jones Transportation Average.  Volgens de Dow Theorie zouden transport en industriële aandelen samen sterk moeten staan om een stierenmarkt te bevestigen.

iyt-dow-jones-transportation-average

Bekijk de IYT ETF in ChartMill.

Conclusie

Op het moment van schrijven (augustus 2012) zien we dat geen van deze drie etf’s een sterke stierenmarkt aankondigd.  Voorzichtigheid is echter geboden … ook al hebben deze indicatoren hun nut sterk in het verleden bewezen … het wil nog niet zeggen dat ze dit ALTIJD perfect zullen doen.

We hopen dat dit artikeltje kan bijdragen in het bouwen en uitdenken van je eigen beleggingsconcept.

Succes!

Laatste aanpassing: 02/08/2012