Monest.NET | Binck Bank Nieuwsbrief - Top 10 aandelen van 2014 door Dirk Vandycke

Binck Bank Nieuwsbrief - Top 10 aandelen van 2014 door Dirk Vandycke

Bron: http://www.messagent.binck.be/optiext/optiextension.dll?ID=hPeebM2jM8UzI57HZ3aRELONVmx0cXaYbqj0Nj

Dirk Vandycke, oprichter van Monest en Chartmill, raadt Twitter en 3D Systems aan:

“Het beursjaar 2013 zit er op. Hopelijk voor u een goed beleggingsjaar. Voor wie onze twee kandidaten kocht uit vorige nieuw(jaar)sbrief alvast wel, met een winst van 105,33% voor Facebook en 56,5% voor FBHS. Met glans de beste resultaten en flink beter dan wat indexen in die periode presteerden. Van 26,39% voor de S&P500 tot 16,24% voor de BEL20 en maar 14,72% voor de AEX. Individuele aandelen selecteren loont dus nog steeds de moeite!

Hoewel Facebook nog steeds aan de verwachtingen voldoet, hebben we voor 2014 twee nieuwe kandidaten geselecteerd. Twitter(TWTR), op de beurs een relatieve nieuwkomer, behoeft geen introductie. Elke IPO die niet daalt is er beslist eentje om in de gaten te houden. Na een horizontaal gangetje van een kleine maand lijkt het aandeel gelanceerd te zijn, gedragen door heel wat institutionele belangstelling. Een relatieve sterkte om u tegen te zeggen.

3D Systems (DDD) heeft er al een aardig ritje op zitten. Desalniettemin nog steeds een leider in de leidinggevende sector van 3D printen met ongelooflijke relatieve sterkte. In de sectordip halfweg november werd dit nog eens duidelijk toen DDD minst terrein prijs gaf van alle 3D-printerconstructeurs.
Bovendien geeft het effectief volume aan dat er nog steeds heel wat ruimte is voor grote spelers bij dit feestje. Gezien dit een industrie is met een gigantisch potentieel waarop nog decennialang zal worden geteerd, zijn we niet bang om iets te kopen dat op recordhoogte staat.

Toppers hebben bovendien het duaal karakter ideale shortkandidaten te zijn eenmaal de leiders de wacht wisselen. Kijk daartoe naar een koersdaling van minstens 5% in 1 dag waarna zich een horizontaal kanaal ontwikkelt. Eenmaal dit naar onder toe wordt doorbroken is het aandeel rijp voor de short. Maar tot dan is het zaaks een longpositie erin op te bouwen.
Dit kan, net als bij Twitter, als volgt: volg ze omlaag met een voorwaardelijk (stop)kooporder boven de koers tot ze in bezit zijn. Daarop volg je met een (stop)verkooporder onder de koers dat je mee omhoog trekt terwijl ze stijgen. Als je ze onderweg even kwijt bent dan kun je ze opnieuw volgen met een (stop)kooporder.

Vergeet niet dat rendement voor het grootste deel bepaald wordt door hoeveel we (ver)kopen en hoe we risico beheersen. Niet door wat we (ver)kopen of wanneer we dat doen. In mijn boek ‘Risicobeheersing en position sizing’ worden bovenstaande technieken daarom in detail uitgelegd.”

Laatste aanpassing: 11/01/2014