Welkom beste belegger!
Log in / Registreer een nieuw account

Mean markets and Lizard Brains


Nu Bestellen:

Daniel Kahneman is zowat de pionier van de behavioral finance (zeg maar de psychologie achter ons financieel gedrag). Het idee de financiële markten te benaderen en te proberen verklaren vanuit de menselijke psychologie bezorgde deze mens een zitje op Princeton University en de Nobelprijs voor economie in 2002.. Onder de titel van dit boek “Mean markets and Lizard Brains” legt hij uit hoe elke van ons vooral handelt vanuit z"n primaire instincten. Deze oerinstincten zijn vooral (of volledig) gericht op overleven in een fysiek vijandige omgeving. Naar dit instinctieve gedrag, aanwezig bij elk van ons, wordt door de auteur verwezen met de term ‘lizard brain". Dit impulsief onderbewustzijn helpt ons echter niet in een moderne omgeving zoals de financiële markten. Erger nog, het werkt ons tegen op de weg naar succes.

Deze omgeving mag dan even vijandig zijn, het is dit niet op dezelfde ‘fysieke" manier als dewelke ervaren door onze voorouders..

Biologische evolutie is een proces met weinig abrupte veranderingen maar iets dat miljoenen jaren nodig heeft om de beste oplossingen te superponeren. Ons overlevingsgedrag heeft zich niet ten volle kunnen aanpassen aan de veel snellere evolutie van onze ‘kunstmatige" omgeving.

Wij zelf zijn dus eigenlijk de dinosauriërs in dit verhaal. Onze primitieve, maar vooral instinctieve manier van denken hoort dus eigenlijk helemaal niet thuis op de beurs. Verrassend maar waar.

Gelukkig kan men deze primaire impulsen (emoties) in kaart brengen. En dat is wat deze onderzoeker deed. En iets (h)(er)kennen is een eerste stap in het controleren ervan.

Uiteraard blijft het ook in dit boek niet louter bij het academische (anders hadden we het minder goed gevonden J ). De auteur heeft concrete richtlijnen hoe men de symptomen van z"n lizard brain kan herkennen en te slim af kan zijn. De praktische kant van dit boek smeren we in de toekomst nog breed uit in deze brief.

Een voorsmaakje is de ‘losers average losers" stelling die hierboven reeds werd aangehaald.

In een later nummer haal ik een ander boek boven uit de behavioral finance en geef ik hieruit enkele voorbeeldjes van experimenten die bewijzen dat we instinctief verkeerd nadenken over geld, winst en verlies.