Welkom beste belegger!
Log in / Registreer een nieuw account

The Bible of Option Strategies


Nu Bestellen:

Aansluitend op onze eerste kennismaking met opties wou ik enkele werken rond opties in de verf plaatsen. En wel in het bijzonder de optiebijbel. 

Dit Engelstalige werk van Guy Cohen werd uitgegeven door Prentice Hall onder het ISBN 0-13-171066-4 en is getiteld “ the Bible of Options Strategies ” . 

Opmerking: Naast Prentice Hall heb je ook nog Wiley als belangrijkste uitgever van no-nonsense Engelstalige werken in de domeinen rond Economics , Investing en Finance . 

Van dezelfde auteur heb je ook nog ‘Options made Easy", dus hij is niet aan z"n proefstuk toe. Dit werk is uniek in z"n soort Het is vooreerst toegankelijk voor beginners, maar wat meer is, het is blijvend bruikbaar lang nadat u dit niveau overstegen zult zijn (of al bent). Het is namelijk een ‘ reference " . Een naslagwerk dus, waar u met veel genoegdoening talloze keren naar kunt teruggrijpen om via enkele handige indexen onmiddellijk de strategie terug te vinden die u zoekt, of er gewoonweg enkele terug op te frissen. De auteur begint bij het begin maar biedt z"n strategieën aan via enkele handige determinatielijsten.

Zo kunt u een strategie opsporen aan de hand van: 

  • uw ervaring (beginner, intermediair, gevorderd en expert) 
  • volatiliteit (hoog of laag) 
  • richting (stijgend, dalend of vlak) 
  • recurrente inkomstenstrategieën of kapitaalgroeistrategieën 
  • risk/ reward (beperkte of onbeperkte winst en/of verlies) 

Daarnaast vermelden we nu ook nog al als goede Nederlandstalige literatuur “Opties, Futures en Waranten” van ir. Jan De Spiegeleer, ISBN 76 555-07-9 en “Veilig en performant beleggen met opties” van Kurt Selleslagh e.a. met ISBN 90-76555-08-7. Beide zijn verschenen bij Eurotrader (Belsele, België). Hiervan is het eerste werk ronduit schitterend, makkelijk leesbaar en voor wie wil is er ook de theoretische onderbouwing die naar vrije keuze kan gelezen worden of gewoonweg overgeslagen. Het tweede werk is beduidend smaller en daardoor mag het misschien als nog eenvoudiger overkomen. Maar opgelet, je kunt nu eenmaal de dingen niet eenvoudiger voorstellen als ze zijn. In tegenstelling tot het eerste boek heeft het een veel kleiner volume maar dit ten koste van een overzicht aan mogelijke optiestrategieën. Dit is wel aanwezig in het boek van De Spiegeleer waarmee je meteen ook een optiekookboek hebt naast de ‘nuts and bolts " over opties. 

Op zowel de optiebijbel als de twee andere werken komen we ten gepaste tijde uitvoeriger terug, als we inzoomen op bepaalde strategieën.